A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs)

Az 5 Oscart nyert, és az IMDb –n előkelő 8,6 pontot szerzett (Mafab -on 90% -os) alkotás igazi korszakos „alapmű” 1991-ből. Dr. Hannibal Lecter (Sir Antony Hopkins) a történet központi figurája, zseniális, utánozhatatlan alakítással és pszichopata gyilkost megjelenítve. A másik főszereplő Starling különleges ügynök (Jodie Foster) afféle szellemi párbajt vív a börtönben senyvedő doktorral, annak érdekében, hogy segítségre bírja nyomozásához. A mű címe sajátos történetet takar, műfaja pedig eleve figyelemfelkeltő: pszichothriller. Értékelésünk: 8,6 Kinek ajánljuk? Azoknak akik szeretnének egy izgalmas, fordulatos és hátborzongató thrillert megnézni és szeretik Antony Hopkinst. Kinek nem ajánljuk? Azoknak, akik számára a thriller és horror, csak véres gyilkolászást jelenthet (vagy ijedősek).

Francia csók (French Kiss)

Könnyed, szórakoztató, romantikus és eredeti vígjáték 1995-ből, Meg Ryan zseniális alakításával, Lawrence Kasdan rendezésében. A történet egyszerű: Kate (Meg Ryan) vőlegénye visszahódítására készül Párizsban, amihez Luc (Kevin Kline) tolvaj és kalandor segítségét veszi igénybe, tekintve, hogy semmiféle helyismerettel nem rendelkezik Franciaországban. A főhősök persze egymásba szeretnek, miközben számtalan kacagtató kalandon mennek keresztül. A film egyedi humorral készült, kiemelkedő alakításokkal. A történetet Adam Brooks írta. Az IMDb értékelése, megállt 6,5-nél, (Mafab -on: 65%) a mi értékelésünk: 8,6. Kinek ajánljuk? A romantikus vígjátékok kedvelőinek. Kinek nem ajánljuk? Az akciófilm és thriller mániás megszállottaknak.

Ponyvaregény (Pulp Fiction)

Korszakos Tarantino film 1994-ben, melyet minden földlakónak legalább egyszer látnia kell. A rendezés egyedi és zseniális, a főszereplők: Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Bruce Willis valami egész rendkívülit nyújtanak. A történetről nem is ejtenék egyetlen árva szót sem, csak kiemelném: maffia-karaktereket, különleges embereket és sok trágárkodást tapasztalhat, aki bevállalja ennek a 150 perces „filmcsemegének” a megtekintését. Az IMDb értékelése: 8,9, a miénk dettó, ugyanez: 8,9. (Mafab -on: 91%) Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki felismeri az eredeti humort és játékot. Kinek nem ajánljuk? Azoknak, akiknek csekély a fantáziájuk és nem nyitottak a különlegességekre.

(http://filmworlds.blog.hu)