A mai gyerekek világa egészen más, mint a szüleiké volt. Egészen mások az igények, és a játékok terén is nagy a változás.

A modern technikai vívmányok már az egészen kicsik életébe is bekúszik. Ha nem is okostelefon használatával, de egyre több interaktív játék kapható.

Abban a korban, amikor a gyerekszoba játéktára csak néhány darabból állt, mindennek sokkal nagyobb értéke volt. A semmiből is ki tudtunk alakítani játékot.

A lányok gumiztak, ugrálóköteleztek, ugróiskoláztak, a fiúk rúgták a labdát, vagy golyóztak. Ha az agyukat szerették volna megtornáztatni, akkor csirkebeleztek, torpedóztak, vagy barchobáztak. Ez utóbbi sokak nagy kedvence volt. Ez az a játék, amely nem mehet ki a divatból, és saját gyerkőceink számára éppen olyan jó mulatságot jelenthet, mint nekünk volt.

Mondjuk inkább magyarul, a barkóba egy olyan szójáték, amelyet általában ketten, vagy kettőnél több fő játszhat. Az egyik játékos kitalál valamit, és a másik (vagy többi) játékosnak kérdezések által kell a megfejtéshez közelebb kerülni.

Nincs más dolgunk, mint valamit kigondolni, a másiknak pedig azt kell kitalálni. Hát nem nagyszerű?

Egy másik, ugyancsak szavakkal játszott játékhoz már szükség van lapra és ceruzára, tollra is. Az akasztófát is ismeri mindenki, de a mai napig megállja a helyét. Ez esetben is valamit ki kell találni, majd a papírra megrajzoljuk a betűk helyét. A másik játékos feladata az, hogy betűket mondjon, és ha a kitalálandó megtalálható az aktuális betű, azt a megfelelő helyre beírja a játékos. Így lehet egyre közelebb jutni a megoldáshoz. Ám az a betű, amelyik nem szerepel a feladványban, az felkerül a lapra az akasztófa darabjaiként. Ha kész az akasztófa, de a szót még nem sikerült kitalálni, akkor veszített a játékos.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: greyhound.com.au, icaneducation.ca