A kövér vörös macska, aki a vele élő kutyát és gazdáját is hülyíti, nem más, mint Garfield. A híres Garfield. A macskák közül a leghíresebb, aki nemcsak a kövér macskát testesíti meg, hanem a cinizmust is.

Utálja a kutyákat, utál mindennemű fizikai megterhelést, ezzel szemben imádja a lasagne-t, amelyet bárhol, bármikor és bármekkora mennyiségben képes lenne felfalni.

Gafield macskát Jim Davisnek köszönhetjük, és már negyven éves. 1978. június 19-én született meg a lusta macska, azaz ekkor jelent meg országosan egy lapban. Mielőtt macskában utazott volna Jim Davis, a képregényrajzoló, inkább bogarakban fejezte ki tehetségét, de hiába tetszettek a rajzok és a szövegek is a kiadóknak, azt nem jelenttették meg, mert tartottak attól, hogy a bogarak nem lesznek túl vonzóak az olvasók számára. Újra gondolta tervét az alkotó és inkább macskára váltott a bogár helyett.

Eleinte csak néhány kockásak voltak a kövér macska főszereplésében megjelent képregények, de az olvasók annyira megkedvelték, hogy nagyon követelték akkor, amikor azt kivették az újságból.

Garfield nemhogy eltűnt volna, hanem folyamatosan a vérkeringésben tudott maradni. Jim Davis 1984 óta működteti saját kiadóját Paws (mancsok) néven és folyamatosan jelennek meg történetek az olykor durcás, de nagyon szerethető Garfieldról. A képregényből még mozifilm is készült. A vörös macska még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült 2007-ben, amikor 2580 lapban jelentek meg történetei.

Habár azt feltételeznénk, hogy Garfield alkotója saját macskáját formázta meg a vörös macska képében, ez nem így van. Nem volt ugyan saját macskája Davisnek, azonban mindig is volt kapcsolata ezekkel az állatokkal. Mivel tanyán nőtt fel, így ismerte a macskák viselkedését. A macska jellemében azonban az alkotó nagyapja jelenik meg, természetesen kiszínezve, hozzáadva, elvéve. Ki tudja, hogy hány gömbölyded vörös cica kapta már a képregényhős nevét!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: garfield.wikia.com, elcomercio.com