A Vidám Park utcai frontjától az Állatkert irányában, a Körhinta és a Cirkusz között működött a legkisebb gyerekek számára létesített, elkülönített Kis Vidámpark, körülbelül fél hektár területen. Területe eredetileg az Állatkerthez, majd a Vurstli Külső Mutatványostelepéhez tartozott. Az 1920-as években a Royal Vio mozi állt a helyén. A parkot 1950-es évek elején hozták létre.

Bejáratánál egy tekintélyes méretű, Kis Vidámpark feliratú spirális oszlop volt látható. Létesítményei közé tartozott többek között egy négy gondolás apró óriáskerék, néhány kisebb gyerekhinta többek között kisautóval, kisrepülővel. Vízben körben haladó kis csónakok, a nagy Vidámpark kanyargójához hasonlító, de annál jóval kisebb kanyargó is működött. Kerékpárverseny, mely különféle íveken körben haladó, fixen rögzített kis kerékpárokat jelentett. Ezeknél kormányozni egyáltalán nem kellett, csak a pedált hajtani. Mini hajóhinták is voltak.

A létesítmény lassú hanyatlása már az 1980-as évek végén megkezdődött. Az 1990-es években egy UV villamos motorkocsit állítottak ki közvetlenül a kerítés mellé. Később az összes mutatványt lebontották, a parkot is megszüntették, helyén pónipark nyílt, területét az Állatkerthez csatolták.

Ha még több képet szeretnél, kattints a Fortepanra!

szodasszifon.hu/fortepan fotó