A sorozatot 1998 év elején indult és egészen 2003 májusáig látható volt, hat évadot élt meg. Ennek éppen húsz éve, ezért láthatjuk együtt megint a sorozat szereplőit.

Hogy is volt, mi is volt?
Az amerikai sorozat Capeside-i fiatalok életét, történetét követhettük nyomon. A hasonló korú kamaszok sok mindent együtt élnek meg, még a szerelmet is. A sorozat alapmomentuma a szerelem és az aköré fonódó cselekmények, vagyis szakítások, önmaguk keresése, családi drámák.

A főhősök egyike Dawson Leery volt, akit James Van Der Beek játszott. A filmimádó, álmodozó srác, aki sok időt töltött a szomszédjában lakó Joey Potterrel. Joeyt Katie Holmes játszotta, azaz Tom Cruise exfelesége. A csonka családban élő lány gyakran menekült át Dawsonhoz. A fiú szobája és barátsága sokszor nyújtott számára vigaszt. A csapathoz tartozott Pacey Witter (Joshua Jackson), aki állandóa valami zűrbe került. A csendes vidéki város, de inkább a három barát nyugalmát a New Yorkból érkező rosszlány, Jennifer Lindley robbantotta szét. Jent Michelle Williams alakította. A lány listáján már annyi rossz cselekedet gyűlt össze, hogy a vidéken élő mélyen vallásos nagyihoz küldték a szülők. Ahogy a tinik életére jellemző, volt ott szerelem, szakítás, megcsalás, veszekedés, egymástól eltávolodás és nagy visszatalálások. Nagyjából ez volt a sorozat fő mondandója is.

A tinisorozat szereplői a filmmel olyan hírnévre tettek szert, amely a mai napig életben tartotta ismertségüket. Közrejátszott az is, hogy Katie Holmes (vagyis Joey) és Michelle Williams (Jen) is híres színészhez ment feleségül.

Emlékeztek még?

 

Ennek már 20 éve
A Dawson és a haverok című sorozatot húsz évvel ezelőtt vetítették a televízióban. Ennek apropójából állt össze megint a négyes és még néhány jellegzetes karakter egy fotózás erejéig. Már korábban is felvetődött az ötlet, hogy lehetne folytatni a sorozatot, ám jó forgatókönyv híján ez megvalósítatlanul maradt, pedig a szereplők is benne lennének.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | Képek: pinterest.com, buzzfeed.com | Videó: youtube.com