Madonna

A sok férfi között egy nő, aki elképesztő kitartással és munkával kitaposta magának a sikert a '80-as években és lett sztár egészen napjainkig. Bár fénye kicsit megkopott és inkább bénázik, mint, hogy lépést tartson a korral, netán irányítsa is, azért bőven van mire büszkének lennie. Madonna határozottságával kézben tartotta az évtizedet és szakadt farmereivel, sokszínű hajával diktálta a divatot - pedig először sokan nem értették, mit is akar a ma már kultikusnak számító megjelenésével. Életművének a '80-as évekre terjedő időszaka szép ívvel megy át a '90-es évekbe, sok órát igényel mire átrágja magát rajta az ember, de öröm nézni a régi videókat és hallgatni a tökéletes popdalokat.

Phil Collins és a Genesis

Phil Collins számomra a tökéletes antisztár a valószínűtlen hős, aki se szexi nem volt, de még táncolni sem tudott, mégis milliónyi lemezt adott el szólóban és a Genesis tagjaival együtt is. Mert jó dalszerző, emlékezetes forma és azért nagyon tud énekelni (meg dobolni is). Legyen szó éppen az Against All Odds-ról vagy éppen a Land of Confusion nagyon menő klipjéről, teli volt Collinsszal a '80-as évek és jócskán odatett a hangzásának is, aztán pedig elkezdet dolgozni a következő évtizeden.

Sting és a The Police

Sting azért már lényegesen jobban fest a képernyőn, mint Phil Collins, viszont az azért közös bennük, hogy jól felismerhető hangjuk és hangzásuk van, és mindketten nyomultak szólóban és zenekarral is. Sting a Police-szal lett ismert, akkor még nem annyira vegytiszta popzenei vonalon, majd szólóban már népszerűbb stíluskanyart vett és leginkább a szofisztikáltabb pop világában merült el. Nagyon jó évtizede volt a '80-as években a megnyerő hangú énekeseknek, passzoltak a korszak nagystílű dalaihoz.