Megtakarítást kieszközölni ember feletti próbálkozásnak minősül sokak életében. Még akkor is, ha rendszeres keresettel rendelkező felnőttről van szó. Gyerekek esetében ez még nagyobb feladat, hiszen a pénz csak csurran-csöppen és az sem rendszere bevétel.

A persely egy jó megoldás arra, hogy a forintokból annyi összegyűljön, amennyi az áhított játékra elegendő.

Annak idején, aki nem a nyelvöltős kutyaperselyben őrizte aprópénzét, az valószínűleg takarékbélyeg formájában takarékoskodott.

Talán te is annak a kornak gyermeke vagy, aki még emlékszik erre a megoldásra. Az iskolai takarékbélyeget egy kis gyűjtőfüzetbe lehetett beragasztani. A mesefigurával ellátott bélyeg beragasztása, a kis füzet megtelése hatalmas öröm volt.

A bélyeg gyűjtése egy arra kinevezett tanár közvetítésével volt lehetséges. A különböző címletű takarékbélyeg beragasztásával gyarapodott összegünk.

Az utolsó bélyegeket az 1991-92-es tanévben lehetett megvásárolni. Ez volt az iskolai pénzügyi nevelés egyik legfontosabb eleme, amely ma nem létezik.

Ha van otthon elfekvőben betelt gyűjtőlapod, ne feledd: "A takarékbetét összegének visszafizetésére vonatkozó követelés nem évül el." Biztosan fejtörést okoznánk annak az ügyintézőnek, aki orra alá takarékbélyeggel kirakott füzetet tolnánk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | képek: pinterest.com, bankmonitor.hu