Az egy- és nagyfejű sárkány bábfilm-sorozat első részét már több mint negyven éve sugározta a televízió. 1977 karácsonyán láthatták a nézők a zenés sorozatot, amelynek főhőse a kedves Süsü volt és Csukás írta hozzá a forgatókönyvet. Süsü alakjával csakis egy nevet tudunk összekapcsolni, és az Bodrogi Gyula. A sorozaton generációk nőttek fel, és még a mostani gyerekek is kedvelik az olykor együgyű, de annál aranyosabb sárkányt.

Süsü mégis csak egy sárkány, bármennyire jámbor is. Eleinte nem tudják azt azok, akiknek a földjére téved. Félnek is az egyfejűtől, pedig ő csak kergeti a lepkéket, a királyi palotát fűti, segít követ fejteni. Egyszóval a királyság hatékony segítségévé válik, és még a szerelem is rátalál egy hasonló kinézetű, de ellenkező nemű sárkány képében.

Süsü jubileum alkalmából a Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhelyen megtekinthető az igazi Süsü, valamint más szereplők a zenés bábsorozatból. Ezenkívül információkat szerezhetnek az érdeklődők a szereplőkről, az alkotóról és a stábról is. Werkfotók, videóbejátszások és hangjátékok is szórakoztatják az érdeklődőket.

Sőt, akár saját szelfit is készíthetnek Süsüvel közösen a látogatók, de még a király trónját is lehetőség van kipróbálni.

Siessetek, mert május 12-éig látható a kiállítás!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu | Képek: koronaradio.hu, welovebudapest.com | Videó: youtube.com