Nem lett minden a múlté
Ahogy a Kojak nyalóka, és a savanykás üdítőitalpor, a Limó is kapható még most is (ITT olvashatsz róla), ezeken kívül is tudnánk még olyan termékeket említeni, amelyek most is forgalomban vannak. Ha megemlítjük a dunakavicsot, vagy a francia drazsét, akkor a mai gyerekek valószínűleg ugyanúgy tudják, hogy miről van szó, mint ahogy mi is tudtuk. Sőt, a 80-as években ezek voltak az alapédességek. Sokan még most is azért vásárolják meg a dunakavicsot, a franciadrazsét, és a többit, mert „gyermekkorunk ízét” akarjuk újból felidézni. Az 1980-as, 90-es években ezért nyaggattuk a szüleinket.
A napjainkban is megvásárolható a Turbó rágó, mégis klasszikusan a 80-90-es évek kedvence volt. A rágó csomagolásán belül nemcsak a rágót találtuk meg, és talán még az íze sem annyira vonzott, mint a benne található autó képe. Főleg a fiúk gyűjtötték és cserélték az autós képeket. Ám a lányok ugyanúgy gyűjthettek rágós papírt. Számukra ott volt a Donald rágó. A 80-as években minden boltjában kapható volt, és az otthoni édességtartalék kötelező darabjának számított a Donald vagy a Turbó rágó. A Donald rágón belül miniatűr képregénynek örülhettünk, és tettük is.
Emlékeztek az ABC csokira? A szóképes olvasásra tanulás alapjait vésték belénk a csoki által. Imádtuk a csokit és gyűjtöttük a papírját is. Aztán ott volt a ropi, amely ma ugyanúgy rágcsálható, és imádtuk szemezgetni a zizit is, amelyre éppúgy lehetőségünk van most is.
Ünnepi, alkalmi kirakodóvásárok egyik kedvelt édessége volt a törökméz, vagy a krumplicukor, amelynek fura volt ugyan az íze, de azért ettük. Ha fájt a torkunk, akkor a szüleink, nagyszüleink is belénk diktálták a Dianás cukrot, amely a csokibevonaton belül mentolos sósborszeszt tartalmazott. Az édes íz miatt ettük, mint a cukrot, szó szerint.

Találtunk egy KVÍZT retro édességekről. Van kedvetek kitölteni?

A mostani felnőtt, már talán szülőként élő korosztály szívesen vásárol olyan édességeket, amelyek akkor is kaphatók voltak, amikor még gyerekek voltak. Időről időre ugyanis részesülni szeretnénk abból az élményből, amit kiskorunkban éreztünk. A mai napig lehetőségünk van néhány fajtát megvásárolni, míg sok eltűnt.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

Tartalom: szodasszifon.co.hu, kvizvilag.hu | Képek: